Panerad kyckling är den amerikanska söderns svar på svenska köttbullar – en älskad klassiker! I kväll kryddar vi paneringen med rökt paprikapulver och steker kycklingen gyllene och knaprig. Cajunkryddad rostad potatis och morot får sällskap av majs och spenat och vi blandar också en krämig gräddfilsdressing med vitlök att doppa i. Till sist ringlar vi chili-honung över vår kyckling – en perfekt kombo av sött och starkt!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
1 g
Chiliflakes
4 g
Rökt paprikapulver
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
½ st
Vitlöksklyfta
400 g
Småpotatis
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Morot
1 burk
Majs
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
25 g
Honung
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 3)
2 msk
Vetemjöl (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär morot (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Halvera potatis.
Placera potatis och morot på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök [1/2 klyfta, 2P].
Blanda gräddfil, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.
Skölj spenat.
Blanda chiliflakes och honung i en liten skål och ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
TIPS: Värm paketet med honung i händerna om den har stelnat!
Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.
Krydda den med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], rökt paprikapulver och en nypa peppar i en djup tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
Häll av majs.
När det återstår 15 min av rotfrukternas tillagningstid, tillsätt majs på plåten och rosta resterande tid.
Vänd kyckling i mjölblandning och lägg åt sidan på en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 4–5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Lägg över till en tallrik med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Vänd spenat med rostade rotfrukter precis före servering.
TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Lägg upp rostade rotfrukter och kyckling på tallrikar.
Toppa kyckling med chili-honung.
Servera med vitlöksdressing.