Stekt kyckling med rökig panering
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt kyckling med rökig panering

Stekt kyckling med rökig panering

med chili-honung och vitlöksdressing

Panerad kyckling är den amerikanska söderns svar på svenska köttbullar – en älskad klassiker! I kväll kryddar vi paneringen med rökt paprikapulver och steker kycklingen gyllene och knaprig. Cajunkryddad rostad potatis och morot får sällskap av majs och spenat och vi blandar också en krämig gräddfilsdressing med vitlök att doppa i. Till sist ringlar vi chili-honung över vår kyckling – en perfekt kombo av sött och starkt!

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

1 g

Chiliflakes

4 g

Rökt paprikapulver

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

½ st

Vitlöksklyfta

400 g

Småpotatis

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Morot

1 burk

Majs

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

25 g

Honung

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 3)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2699 kJ
Energi (kcal)645 kcal
Fett20.5 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater69.2 g
varav socker23.3 g
Protein41.8 g
Salt5.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär morot (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Halvera potatis.

Placera potatis och morot på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene.

Blanda dressing
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök [1/2 klyfta, 2P].

Blanda gräddfil, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Skölj spenat.

Blanda chiliflakes och honung i en liten skål och ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

TIPS: Värm paketet med honung i händerna om den har stelnat!

Förbered kyckling
3

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.

Krydda den med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], rökt paprikapulver och en nypa peppar i en djup tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Panera kyckling
4

Häll av majs.

När det återstår 15 min av rotfrukternas tillagningstid, tillsätt majs på plåten och rosta resterande tid.

Vänd kyckling i mjölblandning och lägg åt sidan på en tallrik.

Stek kyckling
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 4–5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Lägg över till en tallrik med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Vänd spenat med rostade rotfrukter precis före servering.

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg upp rostade rotfrukter och kyckling på tallrikar.

Toppa kyckling med chili-honung.

Servera med vitlöksdressing.