Stekt rumpstek och dragondipp
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt rumpstek och dragondipp

Stekt rumpstek och dragondipp

med rostade morötter och gratinerad broccoli

Visst känns det härligt att bjuda på något lite extra lyxigt till helgmiddag? Samla familjen runt bordet och njut av mör rumpstek med ugnsbakade morötter och rostad potatis med ostgratinerad broccoli. Ingen festmiddag är komplett utan en god sås, så vi serverar kvällens kulinariska upplevelse med en krämig bearnaisedipp.

Taggar:
Glutenfri
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

1 st

Schalottenlök

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

250 g

Broccoli

400 g

Småpotatis

300 g

Rumpstek

1 portionspåse

Dragon

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

7.5 g

Senap

(Innehåller Senap)

3 st

Morot

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till grönsaker

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4803 kJ
Energi (kcal)1148 kcal
Fett26 g
varav mättat5.2 g
Kolhydrater51.3 g
varav socker18.5 g
Protein44.4 g
Salt4 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.

Halvera potatis (oskalad) och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta överst i ugnen i 25–35 min, eller till gyllene och mjuka.

Rosta morötter
2

Under tiden, skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Halvera morot (oskalad).

Placera morotshalvor på en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 10–15 min, eller tills mjuka.

Gratinera broccoli
3

När det är 10 min kvar av potatisens tillagningstid, lägg över broccoli till plåten och tillsätt riven ost. 

Rosta resterande tid, tills osten är gyllene.

Stek schalottenlök
4

Skär citron i klyftor.

Finhacka schalottenlök och dragon.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Stek schalottenlök i 1–2 min, tills mjuk. Ställ åt sidan i en skål.

Stek kött
5

Hetta upp en skvätt olivolja i stekpannan som användes till lök på medelhög värme.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

Under tiden, rör i senap, majonnäs, hälften av dragonen och en nypa salt och peppar till skålen med schalottenlök.

TIPS: Stek köttet i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Servera
6

Skär kött i tunna skivor.

Lägg upp kött, rostad morot, potatis och broccoli på tallrikar.

Toppa morot med resterande dragon och en skvätt citronsaft.

Toppa köttet med en klick bearnaisedipp och servera resten vid sidan av.