.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
1
Lök
20
Tranbär
25
Vitvinsvinäger
150
Crème fraiche
4
Köttbuljong
Gurka
1
Gurka, piccolo
1
Bladpersilja
1
Vatten
Skala och kvarta potatis. Lägg bitarna i en stor kastrull med kallt, lättsaltat vatten, koka upp och låt koka i 15-20 min tills de är mjuka.
Finhacka lök och persilja. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs lök och tranbär i 2-3 min.
Tillsätt köttbullarna och stek dem i 4-6 min tills de har fått en jämn färg. Häll i persilja, vitvinsvinäger, crème fraiche, köttbuljong och vatten* (se ingredienslistan). Blanda väl och låt sedan sjuda i 5-7 min.
Riv långa remsor av gurkan med hjälp av en potatisskalare. Blanda gurkremsorna med en skvätt olja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.
När potatisen är klara, häll av vattnet och lägg tillbaka dem i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* och mosa potatis med en gaffel. Smaksätt potatismoset med en nypa salt* och peppar*, sätt på ett lock och ställ kastrullen åt sidan.
Fördela potatismos och köttbullar mellan era tallrikar och sleva över löksås. Servera med gurkremsorna vid sidan av.