Svamp och ost passar fantastiskt ihop, och ikväll serveras de på krispiga bruschettas med vitlök och dragon. Underbara tillbehör är hemmagjorda rosmarinpommes, frisk rucolasallad, tryffelolja och krämig majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
200
Champinjoner
1
Vitlöksklyfta
40
Rucola
500
Potatis
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
100
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
8
Tryffelolja
1
Dragon
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1
Rosmarin
½
Olivolja (steg 3)
1
Smör (steg 3)
¼
Salt (steg 3)
½
Olivolja (steg 5)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Plocka och finhacka rosmarinblad.
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, rosmarin, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20-30 min, eller tills gyllene.
Under tiden, skär svamp i tunna skivor.
Grovhacka dragonblad.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skölj rucola.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på hög värme, när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.
Stek svamp i 3-4 min, tills brynt.
Sänk till medelvärme och rör i smör [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], vitlök och dragon.
Stek i 1 min och ta sedan av från värme.
Dela briochebröd på mitten, när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid.
Värm briochebröd på gallret i ugnen i 3-4 min, tills uppvärmda.
Precis innan servering, blanda rucola, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Bre briochebröd med ricotta och strö över en nypa salt.
Toppa med stekt svamp, ost och tryffelolja.
Servera med pommes, rucolasallad och majonnäs.