Svamp- och ricotta-bruschetta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svamp- och ricotta-bruschetta

Svamp- och ricotta-bruschetta

med frisk rucolasallad och tryffelolja

Svamp och ost passar fantastiskt ihop, och ikväll serveras de på krispiga bruschettas med vitlök och dragon. Underbara tillbehör är hemmagjorda rosmarinpommes, frisk rucolasallad, tryffelolja och krämig majonnäs.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

200

Champinjoner

1

Vitlöksklyfta

40

Rucola

500

Potatis

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

100

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

8

Tryffelolja

1

Dragon

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1

Rosmarin

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 3)

1

Smör (steg 3)

¼

Salt (steg 3)

½

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)853 kcal
Energi (kJ)3569 kJ
Fett43.6 g
varav mättat14.4 g
Kolhydrater91.7 g
varav socker13.1 g
Protein23.8 g
Salt2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Plocka och finhacka rosmarinblad.

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, rosmarin, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 20-30 min, eller tills gyllene. 

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär svamp i tunna skivor. 

Grovhacka dragonblad. 

Finhacka eller pressa vitlök.

Skölj rucola. 

Stek svamp
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på hög värme, när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

Stek svamp i 3-4 min, tills brynt.

Sänk till medelvärme och rör i smör [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], vitlök och dragon.

Stek i 1 min och ta sedan av från värme.

Värm briochebröd
4

Dela briochebröd på mitten, när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid.

Värm briochebröd på gallret i ugnen i 3-4 min, tills uppvärmda.

Gör rucolasallad
5

Precis innan servering, blanda rucola, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Servera
6

Bre briochebröd med ricotta och strö över en nypa salt.

Toppa med stekt svamp, ost och tryffelolja. 

Servera med pommes, rucolasallad och majonnäs.