.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Vitlöksklyfta
200
Skogschampinjoner
100
Ostronskivling
20
Valnötter
½
Salvia
250
Spaghetti
20
Finriven ost
250
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
10
Vatten (steg 5)
Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten*. Skala och finhacka vitlök. Grovhacka champinjoner. Skiva ostronskivling. Finhacka valnötter. Grovhacka hälften av salviabladen (kasta stjälken) och spara resterande blad. Riv parmesan. VIKTIGT: Tänk på att två personer endast använder halva påsen med salvia!
Hetta upp klick smör* en stor stekpanna på medelvärme. Fräs de hela salviabladen i 1-2 min, eller tills de ser krispiga ut och har fått en mörkgrön färg.
Plocka upp salviabladen med en mattång och placera dem på en tallrik med hushållspapper. Fräs valnötter i samma panna i 1-2 min och sätt åt sidan.
Lägg i spaghettin i kastrullen med det kokande vattnet. Koka i 10 min, eller tills ‘al dente’. Häll av spaghettin i ett durkslag och häll den sedan tillbaka i kastrullen. Ringla över en skvätt olja*. Sätt åt sidan med lock så att pastan håller sig varm.
Hetta upp en skvätt olja* i stekpannan på hög värme. Fräs vitlök, champinjoner och ostronskivlingar i 5 min. Krydda med salt* och peppar*. När svamparna har brynts och sloknat något kan du sänka till medelvärme. Lägg i matlagningsgrädde, hackad salvia och hälften av parmesanen. Krydda med salt* och peppar*. Låt sjuda i 7-10 min.
Lägg upp spagettin i djupa tallrikar och toppa med svampsåsen, valnötter, resterande parmesan och friterad salvia.