Testa denna klassiker med en twist ikväll! HelloFreshs vegetariska stroganoff lagar du med gräddfil, rödvinssås och ljuvlig smörstekt svamp. Smaken pimpas upp med persilja och vitlök, och tillsammans med pasta har du en ruskigt god vardagsmiddag att hugga in på.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
7.5
Balsamvinäger
150
Portabello
200
Skogschampinjoner
1
Rödlök
2
Vitlöksklyfta
1
Bladpersilja
250
Penne
150
Gräddfil
4
Grönsaksbuljong
60
Spenat
½
Socker
¼
Salt
Smör
Koka upp välsaltat vatten* i en stor kastrull. Skiva svamp och rödlök tunt. Finhacka vitlök. Grovhacka persiljeblad.
Tillsätt penne och låt koka i 9-10 min, eller tills pastan är 'al dente'. Spara pastavatten [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] innan du häller av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen.
Smält en klick smör* tillsammans med en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs svamp, lök och en nypa salt* i 4-5 min, eller tills grönsakerna börjat mjukna.
Tillsätt vitlök och fräs i ytterligare ca 1 min. Rör ner pastavatten, rödvinssås, gräddfil, grönsaksbuljong och salt*. Koka i 1-2 min, eller tills allt är genomvarmt.
Rör ner spenat och hälften av persiljan i stroganoffen. Tillsätt pastan och rör om väl.
Fördela svampstroganoff med pasta mellan era tallrikar. Garnera med den resterande persiljan, och hugg in.