Teriyaki-stekt vegofärssallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyaki-stekt vegofärssallad

Teriyaki-stekt vegofärssallad

med rostad lök och svart sesammajonnäs

På under en halvtimme trollar du fram en fantastisk måltid med massor av spännande ingredienser. Vi kokar ris, och blandar det sen med smör och ingefära. Samtidigt steker vi vegofärs och morot med teriyakisås, och vår underbara kryddblandning som vi kallar för Ginger Ninja. Vi toppar med gurkstavar, svart sesammajonnäs och rostad lök.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Senap
Ägg
Vete
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Sallad

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Ingefära

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

1 st

Morot

75 g

Teriyakisås

(Innehåller Gluten, Vete, Soja)

1 st

Gurka

1 st

Rostad lök

(Innehåller Gluten)

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

2 msk

Vatten* (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 2)

1 msk

Smör (steg 3)

½ msk

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)863 kcal
Energi (kJ)3611 kJ
Fett43.4 g
varav mättat10.6 g
Kolhydrater88.9 g
varav socker18.5 g
Protein25.6 g
Salt6.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Stek vegofärs
2

Riv morot (oskalad) grovt.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs, morot och Ginger Ninja i 4-5 min, tills färsen är lätt brynt. 

Rör i teriyakisås, vatten [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar, och ta sedan av från värme. 

Förbered råvaror
3

Under tiden, blanda sesammajonnäs och vatten [1/2 msk | 1 msk] till flytande konsistens i en liten skål.

Skär gurka i 1 cm tunna stavar.

Plocka av salladsblad.

Riv oskalad ingefära fint.

Precis innan servering, rör i smör [1 msk | 2 msk] och ingefära [2 tsk | 4 tsk] med det färdiga riset.

Servera
4

Lägg upp salladsblad på tallrikar och toppa med ris, vegofärs och gurka. 

Ringla över sesammajonnäs och strö över rostad lök.