På under en halvtimme trollar du fram en fantastisk måltid med massor av spännande ingredienser. Vi kokar ris, och blandar det sen med smör och ingefära. Samtidigt steker vi vegofärs och morot med teriyakisås, och vår underbara kryddblandning som vi kallar för Ginger Ninja. Vi toppar med gurkstavar, svart sesammajonnäs och rostad lök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Sallad
150 g
Långkornigt vitt ris
1 st
Ingefära
160 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
1 st
Morot
75 g
Teriyakisås
(Innehåller Gluten, Vete, Soja)
1 st
Gurka
1 st
Rostad lök
(Innehåller Gluten)
50 g
Svart sesammajonnäs
(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
2 msk
Vatten* (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 2)
1 msk
Smör (steg 3)
½ msk
Vatten (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Riv morot (oskalad) grovt.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs, morot och Ginger Ninja i 4-5 min, tills färsen är lätt brynt.
Rör i teriyakisås, vatten [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar, och ta sedan av från värme.
Under tiden, blanda sesammajonnäs och vatten [1/2 msk | 1 msk] till flytande konsistens i en liten skål.
Skär gurka i 1 cm tunna stavar.
Plocka av salladsblad.
Riv oskalad ingefära fint.
Precis innan servering, rör i smör [1 msk | 2 msk] och ingefära [2 tsk | 4 tsk] med det färdiga riset.
Lägg upp salladsblad på tallrikar och toppa med ris, vegofärs och gurka.
Ringla över sesammajonnäs och strö över rostad lök.