I Texas lagar man gärna rätter inspirerade av grannlandet i söder, nämligen USA, och kvällens middag är ett exempel på detta! Vi byter ut färsen i den klassiska chili con carnen med kryddig chorizo och serverar vår smakrika gryta med ris, gräddfil och koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
180 g
Tärnad chorizo
(Innehåller Mjölk)
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
½ g
Chiliflakes
5 g
Tex-Mex
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
150 g
Basmatiris
1 portionspåse
Koriander
1 paket
Kidneybönor
1 st
Rödlök
4 g
Kycklingbuljong
4 g
Panamat
1 st
Lime
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
1 dl
Vatten till sås
1 msk
Ketchup till sås
¼ tsk
Salt till sås
1 msk
Smör till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, finhacka rödlök.
Häll av kidneybönor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek chorizo och lök i 3–4 min, tills löken är mjuk.
Tillsätt chiliflakes, Panamat och Tex-Mex. Stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Tillsätt kidneybönor, krossade tomater, vatten, kycklingbuljong, ketchup och salt.
Sänk till medelvärme och sjud i 5–10 min.
Under tiden, skär lime i klyftor.
Rör ner smör i chorizogrytan precis före servering.
Lägg upp ris i djupa skålar och toppa med chorizogryta.
Garnera med en klick gräddfil och grovt rivna korianderblad.
Servera med limeklyftor att pressa över.