Texasinspirerad chilli con chorizo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Texasinspirerad chilli con chorizo

Texasinspirerad chilli con chorizo

med gräddfil och färsk koriander

I Texas lagar man gärna rätter inspirerade av grannlandet i söder, nämligen USA, och kvällens middag är ett exempel på detta! Vi byter ut färsen i den klassiska chili con carnen med kryddig chorizo och serverar vår smakrika gryta med ris, gräddfil och koriander.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Tärnad chorizo

(Innehåller Mjölk)

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

½ g

Chiliflakes

5 g

Tex-Mex

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

150 g

Basmatiris

1 portionspåse

Koriander

1 paket

Kidneybönor

1 st

Rödlök

4 g

Kycklingbuljong

4 g

Panamat

1 st

Lime

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

1 dl

Vatten till sås

1 msk

Ketchup till sås

¼ tsk

Salt till sås

1 msk

Smör till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4065 kJ
Energi (kcal)971 kcal
Fett44.2 g
varav mättat17.2 g
Kolhydrater101.4 g
varav socker16.6 g
Protein38.6 g
Salt9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka rödlök.

Häll av kidneybönor.

Stek chorizo och lök
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek chorizo och lök i 3–4 min, tills löken är mjuk.

Tillsätt chiliflakes, Panamat och Tex-Mex. Stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Laga sås
4

Tillsätt kidneybönor, krossade tomater, vatten, kycklingbuljong, ketchup och salt.

Sänk till medelvärme och sjud i 5–10 min.

Under tiden, skär lime i klyftor.

Tillsätt smör
5

Rör ner smör i chorizogrytan precis före servering.

Servera
6

Lägg upp ris i djupa skålar och toppa med chorizogryta.

Garnera med en klick gräddfil och grovt rivna korianderblad.

Servera med limeklyftor att pressa över.