Låt oss fresta med en snabblagad thailändsk currygryta ikväll. Med aromatisk och het currypasta i centrum och citrongräs och sojasås som smaksättning blir det hela familjens favorit. Servera kycklingcurryn med ris och färsk koriander och med ens har du en färgsprakande, spännande middag att avnjuta.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Jasminris
1
Morot
½
Zucchini
1
Citrongräs
½
Ingefära
200
Kokosmjölk
20
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
250
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
½
Koriander
3
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Tärna morot [oskalad] i 1 cm stora bitar. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Placera morot och zucchini i en ugnsform. Blanda med lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 10-12 min.
Banka citrongräs med en träsked. Riv ingefära [1/2 st, 2P]. Blanda ingefära, kokosmjölk, sojasås, currypasta, en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt sedan citrongräs.
Torka lax torr med hushållspapper och krydda med en nypa salt* och peppar* på båda sidor.
Ta ut ugnsformen efter tillagningstiden och tillsätt kokosmjölksmix. Placera lax ovanpå grönsakerna, med skinnsidan upp. Ringla över lite olivolja* och tillaga i ugnen i ytterligare 8-10 min, eller tills laxen är genomstekt. Plocka bort citrongräs från currysåsen innan servering. TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Lägg upp ris i djupa skålar och toppa med grönsaker och lax - se till att få med all sås. Garnera med koriander.