En lättlagad, men ändå spännande vardagsrätt med härliga smaker som passar perfekt när det ska gå fort, men samtidigt överraska. Fisken steks och täcks sen i en sweet chili-sojaglaze. Vi serverar med ett krämigt kokosris, stekta haricots verts, och en saftig mangosalsa.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75 g
Haricots verts
1 st
Rostad lök
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Lime
½ st
Mango
250 g
Torsk
(Innehåller Fisk)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
½ st
Röd chili
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Basmatiris
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
2 tsk
Ingefära
80 g
Sweet chilisås
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
15 g
Riven kokos
(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till fisk
½ msk
Olja till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
Rör ner riven kokos med färdigkokt ris.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 2 cm bitar.
Halvera chili på längden, kärna ur och finhacka.
Skär lime i klyftor.
Blanda mango, chili, en generös skvätt limesaft och en nypa salt i en medelstor skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Ansa haricots verts.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek haricots verts i 3–4 min, tills mjuka.
Strö över rostade sesamfrön och en nypa salt och peppar, ställ åt sidan på en tallrik och täck med folie.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten i stekpannan för att påskynda tillagningsprocessen.
Torka av fisk med hushållspapper, och krydda med Ay Cajun-ba och salt.
Torka ur stekpannan och hetta upp den med en skvätt olivolja på medelvärme.
Stek fisk i 2–3 min per sida, tills gyllene och genomstekt, och ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, riv ingefära fint.
Finhacka eller pressa vitlök.
Torka ur stekpannan och hetta upp den på medelvärme.
Tillsätt vitlök, ingefära och olivolja, och stek i 1 min, eller tills väldoftande.
Rör i sweet chilisås, sojasås och en skvätt limesaft. Sjud i 1 min, eller tills genomvarmt.
Lägg upp kokosris, fisk, haricots verts och mangosalsa i skålar.
Ringla sweet chili-sojaglaze över fisken.
Garnera med rostad lök.
Servera med resterande limeklyftor för att pressa över rätten.