topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailändsk vegowok

Thailändsk vegowok

med stekt basmatiris och färska sockerärtor

Kvällens kulinariska resa går till Thailand! Vi steker paprika, salladslök, morot och vitlök som vi blandar med basmatiris, ananas, sojasås, och asiatisk woksås. Vi serverar vår thailändska vegowok med färska brytärtor och en knaprig cashew/chili topping.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Mjölkfri
Plantbaserat
Allergener:
Selleri
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter
Sesam
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

50 g

Ananas

1 st

Paprika

2 st

Salladslök

1 st

Morot

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Sockerärtor

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

½ st

Röd chili

20 g

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 5)

½ dl

Vatten (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2459 kJ
Energi (kcal)588 kcal
Fett18.2 g
varav mättat3 g
Kolhydrater89.3 g
varav socker24.8 g
Protein15 g
Salt6.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris, grönsaksbuljong och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 9-10 min, tills ris är nästan mjukt. Ta av från värme och låt ris svalna av på en tallrik. TIPS: Riset lagas färdigt i steg 4.

Rosta ananas
2

Skär bort ananasskalet och tärna fruktköttet i 1 cm stora bitar. Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme. Rosta ananas under omrörning i 3-4 min eller tills brynt. Ta av från värme och ställ åt sidan i en liten skål.

Förbered grönsaker
3

Halvera, kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skiva salladslök tunt, dela upp de vita och de gröna bitarna. Riv morot (oskalad) grovt. Finhacka eller pressa vitlök.

 

Stek grönsaker & ris
4

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelhög värme. Stek paprika och vit salladslök i 3-4 min. Tillsätt morot, vitlök och hälften av sockerärtorna, och stek i 1-2 min. Tillsätt sojasås, asiatisk woksås, vatten* [1/2 dl | 1 dl], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och ris. Fräs i 4-5 min, tills riset är mjukt. Tillsätt ananas till stekpannan när det återstår 1 min av tillagningstiden. Tillsätt en extra skvätt vatten* om riset verkar torrt.

 

Förbered topping
5

Grovhacka cashewnötter och resterande sockerärtor. Kärna ur och finhacka chili [½ st, 2P]. Blanda chili, cashewnötter, grön salladslök, olivolja* [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt* i en liten skål. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

 

Servera
6

Lägg upp stekt basmatiris i skålar. Toppa med färska sockerärtor. Garnera med cashew-och chilitopping.