Ikväll går det undan, och ni kan se fram emot underbar mat på under en halvtimme. Ljuvligt ingefärsris med spenat, smör och morot. Sprödstekt kyckling med tikka masala, och en mild gurkyoghurt med myntablad som ger fantastisk kontrast.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Strimlad kycklingbröstfilé
150
Långkornigt vitt ris
5
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
1
Morot
1
Gurka
1
Mynta
1
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
30
Tikka masala
3
Vatten (steg 1)
¾
Salt (steg 1)
1
Smör (steg 2)
1
Smör (steg 3)
½
Olivolja (steg 2)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris, Ginger Ninja och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.
Under tiden, grovhacka gurka. Blanda yoghurt, gurka och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål, och ställ åt sidan.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Krydda kyckling med salt.
Stek kyckling och tikka masala i 4-5 min, tills brynt och genomstekt, vänd då och då.
Tillsätt en skvätt vatten och smör [1 msk I 2 msk], och rör så smöret smälter.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skölj spenat.
Riv morot (oskalad) grovt.
Precis innan servering, rör i spenat, smör [1 msk I 2 msk] och morot i kastrullen med färdigt ris.
Lägg upp ris i skålar, och toppa med kyckling och sås från stekpannan.
Servera med gurkyoghurt och garnera med rivna myntablad.
TIPS: Skippa mynta eller använd mindre om du inte tycker om den.