Tortelloni con melanzane
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tortelloni con melanzane

Tortelloni con melanzane

med rosé- och äppelsallad och färsk basilika

Har du aldrig hört om melanzane? Det är faktisk bara det italienska ordet för aubergine! Vår härliga pastarätt består av tortelloni som blandas med rostad aubergine, rödlök, vitlök, timjan, tomatpuré och ricotta. Vi serverar vår pasta med en söt och syrlig rosé- och äppelsallad och så toppar vi med färsk basilika.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Aubergine

1

Rödlök

1

Vitlöksklyfta

1

Timjan

300

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

100

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

4

Grönsaksbuljong

½

Tomatpuré

60

Salladsmix

1

Äpple

12.5

Honung

1

Ekologisk citron

½

Basilika

1

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 4)

½

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)619 kcal
Energi (kJ)2591 kJ
Fett18.4 g
varav mättat7.1 g
Kolhydrater84 g
varav socker29.4 g
Protein22.66 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta aubergine
1

Sätt ugnen på 240°C/ 220°C (varmluft). Koka upp en medelstor kastrull med generöst saltat vatten*. Tärna aubergine i 2 cm stora bitar. Placera på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills krispiga och mjuka.

Förbered råvaror
2

Skiva rödlök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka basilika [1/2 påse, 2P]. Finhacka timjan. TIPS: Håll längst upp på timjanstjälken och dra med dina fingrar längst stjälken för att lossa bladen. 

Koka pasta
3

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka tills ‘al dente’, 4-5 min. Rör då och då. Spara lite pastavatten* [2 dl | 4 dl] innan du häller av resten. Lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Blanda sallad
4

Skölj salladsmix. Grovhacka rosésallad [1/2 st, 2P]. Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Skär citron i klyftor. Blanda olivolja* [1/2 msk | 1 msk], honung [½ paket, 2P], citronjuice [1 msk | 2 msk], salt* [1/4 tsk | ½ tsk] och peppar* i en stor skål. Tillsätt rosésallad, salladsmix och äpple. Blanda precis innan servering så att salladen håller sig krispig. 

Koka sås
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek rödlök, vitlök och timjan i 1-2 min. Tillsätt tomatpuré [½ burk, 2P], sparat pastavatten, grönsaksbuljong och ricotta. Rör tills ricottan är upplöst. Krydda med peppar* och sjud i 3 min. Tillsätt en skvätt vatten* vid behov. Rör i färdig pasta och aubergine i såsen.

Server
6

Lägg upp tortelloni con melanzane i skålar. Garnera med basilika och strö över chili flakes, om du tycker om stark mat. Servera rosé- och äppelsallad vid sidan av.