Ikväll frestar vi med tortelloni fyllda med spenat och ricotta. Vi rör ner vår tortelloni i en fantastisk sås med champinjoner, purjolök, vitlök, mornaysås och vår egen kryddblandning som vi kallar Medelhavets Pärla. Vi toppar vår krämiga pasta med tryffelolja och pumpakärnor och serverar den med krispig rucola.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Tortelloni med ricotta och spenat
(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)
200
Champinjoner
1
Purjolök
100
Mornaysås
(Innehåller Mjölk)
40
Rucola
1
Pumpakärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
1
Vitlöksklyfta
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
4
Medelhavets Pärla
8
Tryffelolja
1
Smör (steg 3)
¼
Salt (steg 4)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 1-2 min, eller tills ‘al dente’.
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [11/2 dl | 3 dl] i en kopp och ställ åt sidan.
Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ‘Al dente’ betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, skär svamp i tunna skivor.
Halvera och skär purjolök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skölj rucola.
Smält smör [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek svamp i 3-4 min, eller tills brynta. Krydda med salt och peppar.
Tillsätt purjolök, vitlök, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och Medelhavets Pärla till stekpannan, och stek i ytterligare 2-3 min, tills purjolök är mjuk.
Tillsätt mornaysås, grönsaksbuljong, pasta och sparat pastavatten till stekpannan, och blanda allt försiktigt. Sjud i 1-2 min, tills uppvärmt.
Lägg upp pasta i skålar och toppa med rucola.
Ringla över tryffelolja och strö över pumpakärnor.