Tortelloni i krämig svamp- och purjolöksås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tortelloni i krämig svamp- och purjolöksås

Tortelloni i krämig svamp- och purjolöksås

med färsk rucola och tryffelolja

Ikväll frestar vi med tortelloni fyllda med spenat och ricotta. Vi rör ner vår tortelloni i en fantastisk sås med champinjoner, purjolök, vitlök, mornaysås och vår egen kryddblandning som vi kallar Medelhavets Pärla. Vi toppar vår krämiga pasta med tryffelolja och pumpakärnor och serverar den med krispig rucola.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

200

Champinjoner

1

Purjolök

100

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

40

Rucola

1

Pumpakärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

1

Vitlöksklyfta

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

4

Medelhavets Pärla

8

Tryffelolja

Ingår inte i din leverans

1

Smör (steg 3)

¼

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)616 kcal
Energi (kJ)2579 kJ
Fett25.5 g
varav mättat10.9 g
Kolhydrater69.3 g
varav socker12 g
Protein22.8 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 1-2 min, eller tills ‘al dente’.

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [11/2 dl | 3 dl] i en kopp och ställ åt sidan.

Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ‘Al dente’ betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär svamp i tunna skivor.

Halvera och skär purjolök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skölj rucola. 

Stek svamp
3

Smält smör [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp i 3-4 min, eller tills brynta. Krydda med salt och peppar.

Tillsätt grönsaker
4

Tillsätt purjolök, vitlök, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och Medelhavets Pärla till stekpannan, och stek i ytterligare 2-3 min, tills purjolök är mjuk.

Tillsätt pasta
5

Tillsätt mornaysås, grönsaksbuljong, pasta och sparat pastavatten till stekpannan, och blanda allt försiktigt. Sjud i 1-2 min, tills uppvärmt.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar och toppa med rucola.

Ringla över tryffelolja och strö över pumpakärnor.