Tortelloni i krämig svamp- och purjolöksås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tortelloni i krämig svamp- och purjolöksås

Tortelloni i krämig svamp- och purjolöksås

med färsk rucola och tryffelolja

Ikväll frestar vi med tortelloni fyllda med spenat och ricotta. Vi rör ner vår tortelloni i en fantastisk sås med champinjoner, purjolök, vitlök, mornaysås och vår egen kryddblandning som vi kallar Medelhavets Pärla. Vi toppar vår krämiga pasta med tryffelolja och pumpakärnor och serverar den med krispig rucola.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Mjölk
Ägg
Gluten
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)

200 g

Champinjoner

1 st

Purjolök

100 g

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

40 g

Rucola

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

4 g

Medelhavets Pärla

8 ml

Tryffelolja

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2566 kJ
Energi (kcal)613 kcal
Fett25.4 g
varav mättat10.6 g
Kolhydrater72 g
varav socker13.7 g
Protein22.5 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 1-2 min, eller tills ‘al dente’.

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [11/2 dl | 3 dl] i en kopp och ställ åt sidan.

Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ‘Al dente’ betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär svamp i tunna skivor.

Halvera och skär purjolök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skölj rucola. 

 Stek svamp
3

Smält smör [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp i 3-4 min, eller tills brynt. Krydda med salt och peppar.

Tillsätt grönsaker
4

Tillsätt purjolök, vitlök, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och Medelhavets Pärla till stekpannan, och stek i ytterligare 2-3 min, eller tills purjolök är mjuk.

Tillsätt pasta
5

Tillsätt mornaysås, grönsaksbuljong, pasta och sparat pastavatten till stekpannan, och blanda allt försiktigt. Sjud i 1-2 min, tills uppvärmt.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar och toppa med rucola.

Ringla över tryffelolja och strö över pumpakärnor.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image