Ugnsbakad dill- och citrontorsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsbakad dill- och citrontorsk

Ugnsbakad dill- och citrontorsk

med grönsakscouscous och gurkyoghurt

Att detta recept fångade din uppmärksamhet förstår vi, citronlax är ju bara sååå gott! Smakerna är perfekt balanserade mellan lax, smör, dill och citron, och serveras med rotfruktscouscous med rödlök, rödbeta, och morot. Till detta en uppfriskande gurkyoghurt med vitlök!

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Proteinrik
Allergener:
Selleri
Gluten
Vete
Mjölk
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Rödlök

1 st

Rödbeta

1 st

Morot

1 portionspåse

Dill

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

100 g

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

½ st

Vitlöksklyfta

1 st

Gurka

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

½ st

Citron

250 g

Torsk

(Innehåller Fisk)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 3)

2.5 dl

Vatten (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)1997 kJ
Energi (kcal)477 kcal
Fett10.1 g
varav mättat3.3 g
Kolhydrater52.2 g
varav socker14.2 g
Protein33.5 g
Salt4 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär rödlök i 2 cm klyftor.

Skär rödbeta (oskalad) och morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.

Placera rödbeta, morot och lök på en sida av en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 18–20 min, tills mjuka.  

Baka fisk
2

Under tiden, skär citron [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Finhacka dill.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Strö över hälften av dillen och placera 2 citronskivor på varje filé.

Placera fisk på andra sidan av plåten när det återstår 15 min av grönsakernas tillagningstid.

Tillaga i ugnen i 12-15 min, eller tills fisken är genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt.

Laga couscous
3

Under tiden, koka upp vatten [21/2 dl | 5 dl], grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor kastrull under lock.

Rör i couscous och olivolja [1/2 msk | 1 msk]. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.

Blanda gurkyoghurt
4

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].

Finhacka gurka.

Blanda yoghurt, vitlök, gurka och en nypa salt i en skål, och ställ åt sidan.

Blanda rotfruktscouscous
5

Blanda färdigbakta grönsaker, resterade dill, resterande citronsaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar med couscous i kastrullen.

Servera
6

Lägg upp fisk, grönsakscouscous och gurkyoghurt i skålar.