Korv, potatis och senap. Tre klassiska ingredienser som passar utmärkt ihop. Ikväll bjuder vi på en spännande kombination som garanterat kommer att uppskattas av hela familjen. Vi gör det enkelt och ugnsbakar korv, potatis, morot och äpple, och så blandar vi dem med färsk spenat. När allt är färdigt i ugnen serverar vi härligheterna med karamelliserad lök och senapsmajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
1
Äpple
320
Korv
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
12
Grov senap
(Innehåller Senap)
80
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
2
Morot
1
Lök
½
Olivolja (steg 3)
½
Vatten (steg 3)
½
Socker (steg 3)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Tärna potatis (oskalad) och morot (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Placera potatis och morot på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Stek lök i 5-6 min, tills mjuk.
Tillsätt vatten [1/2 dl | 1 dl], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt och sjud i 3-5 min, tills karamelliserad.
Skär äpple i 2 cm breda klyftor.
Placera korv och äpple på plåten när det återstår 15 min av potatitens tillagningstid .
Baka i 13-15 min, tills gyllene och genomstekt.
Under tiden, blanda aioli och senap i en liten skål.
Skölj spenat.
Ta ut plåten från ugnen när allt är färdigt, tillsätt spenat, och rör tills den har mjuknat.
Lägg upp korv, potatis, morot och äpple på tallrikar.
Toppa korv med karamelliserad lök och servera med senapsaioli.