.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Grönsaksbuljong
1
Krossade tomater, basilika
Kycklingbröstfilé
250
Broccoli
1
Pumpakärnor
150
Basmati vildris
1.33
Smör
3
Vatten
Sätt ugnen på 220°C. Låt smör* och en skvätt olja* smälta i en stor kastrull på medelvärme. Rör i basmatiris, vatten* och grönsaksbuljong. Koka upp, sänk värmen och låt riset sedan sjuda under lock i 10 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock innan servering. TIPS: Riset ångkokas under locket så tjuvkika inte!
Dela broccoli i buketter. Placera dem i en ugnsform. Häll över en skvätt olja*, salt* och peppar*. Baka i ugnen i 10 min.
Rosta pumpafrön i en torr stekpanna på medelvärme i 3-4 min, eller tills de börjar poppa. Sätt pumpafrön åt sidan i en skål. Spara stekpannan till kycklingen.
Krydda kycklingfiléer med salt* och peppar*. Hetta upp en skvätt olja* i stekpannan på hög värme. Bryn filéer i 2-3 min så de får en brun yta. VIKTIGT: Kycklingen kommer att färdiglagas i ugnen.
Ta ut broccoli ur ugnen. Rör i krossade tomater i ugnsformen. Placera kycklingfiléer ovanpå tomatsåsen. Krydda med lite socker*, salt* och peppar*. Baka i ugnen i 13-15 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Servera den ugnsbakade kycklingfiléen med broccoli- och tomatsås, smörkoktris, och rostade pumpafrön.