.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
90
Sallad
1
Krossade tomater
3
Tex-Mex
250
Penne
½
Zucchini
1
Morot
1
Vitlöksklyfta
1
Lök
Nötfärs
Olivolja (steg 5)
Sätt ugnen på 200°C. Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten*. Häll i penne när det kokar. Koka i 11 min, eller tills ‘al dente’. Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över en liten skvätt olja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.
Riv morot och zucchini [1/2 st, 2 pers]. Finhacka vitlök och lök.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs lök, vitlök och Hello Mexico kryddmix i 1-2 min. Tillsätt nötfärsen och stek i 2-3 min. Rör ner morötterna och zucchinin. Stek i ytterligare 5-6 min. Häll i krossade tomaterna i kastrullen och låt koka i 2-3 min tills såsen är varm. Smaksätt med salt* och peppar*.
När pastan är klar, häll över den i köttfärssåsen och rör om ordentligt. Ta fram en ugnsform och häll över pasta och kötfärssåsen. Strö över riven mozzarella [1/2 påse, 2 pers]. Gratinera i ugnen tills osten har smält och är gyllenbrun, 8-10 min.
Under tiden, skiva gemsalladen tunt och lägg den i en skål. Smaksätt med en skvätt olivolja*, salt* och peppar*.
Servera den ugnsbakade pasta bolognesen med salladen vid sidan av.