Ugnsbakad Pasta Bolognese
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsbakad Pasta Bolognese

Ugnsbakad Pasta Bolognese

med bechamelsås och spröd morotssallad

Är ni en familj som älskar pasta? Då har ni säkert lagat pasta bolognese många gånger. Ikväll experimenterar vi med den populära rätten, och lagar den i ugnen, givetvis med massor av ost! Ett fräscht tillbehör är en spröd morotssallad med persilja.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Ägg
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Nötfärs

1 st

Morot

½ st

Lök

25 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

½ burk

Tomatpuré

4 g

Köttbuljong

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

4 g

Vitlöksflörter

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

1 portionspåse

Bladpersilja

1 paket

Krossade tomater

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 2)

1 msk

Smör (steg 4)

1 msk

Vetemjöl (steg 4)

10 msk

Mjölk (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4089 kJ
Energi (kcal)977 kcal
Fett43.3 g
varav mättat18.8 g
Kolhydrater92.7 g
varav socker22.2 g
Protein51.4 g
Salt5.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Ugnsform
Kastrull

Instruktioner

Hacka lök
1

Värm ugnen till 200°C/180°C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Finhacka lök [1/2 st, 2P].

Koka bolognesesås
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök, kött och en nypa salt i 4–5 min, eller tills brynt.

Tillsätt tomatpuré [½ burk, 2P], krossade tomater, köttbuljong, sojasås [1/2 paket, 2P], Vitlöksflörter, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Sänk till medellåg värme och sjud tills bechamelsåsen är färdig i steg 4.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Koka pasta
3

Under tiden, tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka 5–7 min.

Häll av vattnet och lägg pastan i en ugnsform.

TIPS: Pasta färdiglagas i ugnen i steg 5.

Koka bechamelsås
4

Smält smör [1 msk | 2 msk] på medelvärme i samma kastrull som användes till pastan.

Tillsätt vetemjöl [1 msk | 2 msk] och rör ihop till en tjock pasta.

Tillsätt mjölk [2 dl | 4 dl] lite i taget, och vispa sås tills den har tjocknat, 3–4 min.

Rör i finriven ost, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar och blanda tills osten har smält.

 

Förbered morotssallad
5

Rör i bolognesesås i ugnsformen med pasta.

Toppa med bechamelsås och goudaost [1/2 påse, 2P].

Baka i ugnen i 15 min, eller tills pastan är färdig.

Skala morot i långa band med en potatisskalare. Finhacka den innersta delen som inte går att skala.

Finhacka persilja.

Blanda morot, persilja, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt i en skål.

Servera
6

Låt pasta bolognese svalna i 5 min innan servering.

Lägg upp pasta bolognese på tallrikar och servera med morotssallad.