Är ni en familj som älskar pasta? Då har ni säkert lagat pasta bolognese många gånger. I kväll experimenterar vi med den populära rätten, och lagar den i ugnen, givetvis med massor av ost! Ett fräscht tillbehör är en spröd morotssallad med persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
225 g
Nötfärs
4 g
Vitlöksflörter
4 g
Köttbuljong
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 paket
Krossade tomater
1 paket
Rigatoni
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)
25 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 burk
Tomatpuré
½ st
Lök
1 st
Morot
1 portionspåse
Bladpersilja
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Smör till stekning
1 msk
Mjöl till sås
2 dl
Mjölk till sås
¼ tsk
Salt till sås
½ msk
Olja till sallad
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Finhacka lök.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök, kött och en nypa salt i 4–5 min, eller tills brynt.
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, köttbuljong, sojasås, Vitlöksflörter, salt och en nypa peppar.
Sänk till medellåg värme och sjud tills bechamelsåsen är färdig i steg 4.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka 5–7 min.
Häll av vattnet och lägg pastan i en ugnsform.
TIPS: Pasta färdiglagas i ugnen i steg 5.
Smält smör på medelvärme i samma kastrull som användes till pastan.
Tillsätt vetemjöl och rör ihop till en tjock pasta.
Tillsätt mjölk lite i taget, och vispa sås tills den har tjocknat, 3–4 min.
Rör i finriven ost, salt och en nypa peppar och blanda tills osten har smält.
Rör i bolognesesås i ugnsformen med pasta.
Toppa med bechamelsås och goudaost.
Baka i ugnen i 15 min, eller tills pastan är färdig.
Skala morot i långa band med en potatisskalare. Finhacka den innersta delen som inte går att skala.
Finhacka persilja.
Blanda morot, persilja, olivolja och en nypa salt i en skål.
Låt pasta bolognese svalna i 5 min innan servering.
Lägg upp pasta bolognese på tallrikar och servera med morotssallad.