Ugnsbakad pasta bolognese
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsbakad pasta bolognese

Ugnsbakad pasta bolognese

med bechamelsås och spröd morotssallad

Är ni en familj som älskar pasta? Då har ni säkert lagat pasta bolognese många gånger. I kväll experimenterar vi med den populära rätten, och lagar den i ugnen, givetvis med massor av ost! Ett fräscht tillbehör är en spröd morotssallad med persilja.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

4 g

Vitlöksflörter

4 g

Köttbuljong

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 paket

Krossade tomater

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)

25 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 burk

Tomatpuré

½ st

Lök

1 st

Morot

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Smör till stekning

1 msk

Mjöl till sås

2 dl

Mjölk till sås

¼ tsk

Salt till sås

½ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3947 kJ
Energi (kcal)943 kcal
Fett46.6 g
varav mättat20.7 g
Kolhydrater89.9 g
varav socker19.4 g
Protein46.1 g
Salt4.9 g

Instruktioner

Hacka lök
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Finhacka lök.

Koka bolognesesås
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök, kött och en nypa salt i 4–5 min, eller tills brynt.

Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, köttbuljong, sojasås, Vitlöksflörter, salt och en nypa peppar.

Sänk till medellåg värme och sjud tills bechamelsåsen är färdig i steg 4.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Koka pasta
3

Under tiden, tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka 5–7 min.

Häll av vattnet och lägg pastan i en ugnsform.

TIPS: Pasta färdiglagas i ugnen i steg 5.

Koka bechamelsås
4

Smält smör på medelvärme i samma kastrull som användes till pastan.

Tillsätt vetemjöl och rör ihop till en tjock pasta.

Tillsätt mjölk lite i taget, och vispa sås tills den har tjocknat, 3–4 min.

Rör i finriven ost, salt och en nypa peppar och blanda tills osten har smält.

Förbered morotssallad
5

Rör i bolognesesås i ugnsformen med pasta.

Toppa med bechamelsås och goudaost.

Baka i ugnen i 15 min, eller tills pastan är färdig.

Skala morot i långa band med en potatisskalare. Finhacka den innersta delen som inte går att skala.

Finhacka persilja.

Blanda morot, persilja, olivolja och en nypa salt i en skål.

Servera
6

Låt pasta bolognese svalna i 5 min innan servering.

Lägg upp pasta bolognese på tallrikar och servera med morotssallad.