Ikväll lagar vi supergod stekt torsk. Har du aldrig stuvat grönsaker förr? Inget problem, vi lovar att du svänger ihop den stuvade spetskålen på noll tid. Servera med kokt potatis, rostad rödbeta och mandlar.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
1 portionspåse
Kruspersilja
200 g
Spetskål
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
250 g
Torsk
(Innehåller Fisk)
20 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
2 st
Rödbeta
1 msk
Smör (steg 5)
1 msk
Vetemjöl (steg 5)
½ tsk
Salt (steg 5)
1 msk
Smör (steg 3)
Sätt ugnen på 200°C/180°C. Placera potatis i en stor kastrull med kallt saltat vatten*, och koka upp. Koka potatis i 25-30 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.
Skala och tärna rödbeta i 1 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Tillaga på översta hyllan i ugnen i 25-30 min, eller tills mjuka.
Koka upp ytterligare en stor kastrull med saltat vatten*. Placera fisk i en ugnsform och strö över en nypa salt* och peppar*. Placera en liten klick smör* [1 msk | 2 msk] på varje filé. Täck ugnsformen med folie och baka i 12-15 min. Finhacka persilja. TIPS: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.
Skär spetskål i 1 cm tunna strimlor. Tillsätt spetskål till det kokande vattnet och koka under lock i 5 min. Spara lite kokvatten [1 dl | 2 dl] (till stuvningen i steg 5) innan du häller av vattnet. Lägg över spetskål i en skål.
Tillsätt smör* [1 msk | 2 msk] och vetemjöl* [1 msk | 2 msk] till kastrullen och rör om tills smöret* har smält. Tillsätt det sparade kokvattnet, grönsaksbuljong och matlagningsgrädde lite i taget under omrörning tills såsen har tjocknat. Tillsätt spetskål och persilja, och värm upp. Krydda med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och generöst med peppar*. Grovhacka mandlar.
Servera torsk med stuvad spetskål och potatis. Fördela rostade rödbetor och strö över hackade mandlar.