Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi lagar en underbart krämig dillsås med grädde, vitlök och buljong. Torsken bakas i ugnen och serveras förutom med dillsåsen tillsammans med palsternacksmos, marinerad fänkål och äpple.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Palsternacka
2
Vitlöksklyfta
½
Fänkål
1
Äpple
1
Dill
250
Torsk
(Innehåller Fisk)
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
½
Citron
500
Potatis
½
Salt (steg 1)
2
Mjölk (steg 1)
1
Olivolja (steg 2)
½
Socker (steg 2)
½
Olivolja (steg 5)
¼
Salt (steg 5)
Sätt ugnen på 220°/200°C (varmluft). Koka upp en kastrull med saltat vatten. Tärna potatis och palsternacka i 2 cm stora bitar. Skala vitlök. Tillsätt potatis, palsternacka och hälften av vitlöken till kastrullen och koka i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och mosa rotfrukter och vitlök mjölk [2 msk | 4 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Tillsätt eventuellt en klick smör, och sätt åt sidan under lock.
Dela citron [1/2 st, 2P] i klyftor. Skär fänkål [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], en skvätt citronjuice, socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt fänkål och äpple, och blanda. Låt marinera tills servering.
Placera torsk på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, en skvätt citronjuice, och krydda med salt och peppar. Baka torsk överst i ugnen tills genomstekt, 12-15 min. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt.
Finhacka eller pressa resterande vitlök. Grovhacka dill.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en ny medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt grönsaksbuljong, matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Sjud till tjocknad, 2-3 min, och rör i hälften av dillen.
Lägg upp palsternacksmos och bakad torsk. Ringla över krämig dillsås. Servera med marinerad fänkål och äpple. Garnera med resterande dill.