Den kulinariska resan går till Mexiko, och bjuder på en fajitafest med massor av spännande ingredienser. Marinerad kyckling rostas till perfektion och får sällskap i ugnen av potatis, lök, morot och paprika som rostas med vår spicy kryddblandning som vi kallar Ay Cajun-ba. Vi toppar med krämig cajunyoghurt, och frisk chimichurri med koriander, chili och lime.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
1
Paprika
1
Rödlök
5
Tex-Mex
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1
Lime
½
Röd chili
1
Koriander
500
Potatis
1
Morot
1
Olivolja (steg 3)
½
Salt (steg 1)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) och lök i 2 cm breda klyftor. Tärna morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. Skär paprika i 2 cm tunna strimlor.
Placera potatis och grönsaker på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Tex-Mex, hälften av Ay Cajun-ban, salt [1/2 tsk I 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20-30 min, eller tills möra.
Under tiden, halvera lime.
Finhacka koriander.
Kärna ur och finhacka chili [½ st, 2P].
Blanda koriander, chili, olivolja [1 msk | 2 msk], limejuice [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar en liten skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Blanda yoghurt och resterande Ay Cajun-ba i en ny liten skål.
Krydda kyckling med salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera den på en plåt med bakplåtspapper, och tillaga i ugnen i 11-12 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Lägg upp kyckling, rostade grönsaker och cajunyoghurt på tallrikar.
Ringla chimichurri över grönsakerna.