Our Caramelised Sausage Tray Bake is the perfect dish for a cosy autumnal night in. A real one pot wonder, our delicious sausages are roasted alongside onion, apple, carrot, potato and sage until everything is golden and cooked through. Spinach is wilted down and stirred through at the very end for a good hit of extra veg and then drizzled in a warm caramelised onion jus.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
15
Balsamvinäger
1
Rödlök
2
Äpple
2
Morot
100
Spenat
500
Potatis
1
Salvia
2
Lök
Korv
1.33
Smör
3
Socker
1
Vatten
Sätt din ugn på 200°C. Kvarta rödlök. Halvera äpple, ta bort kärnhus och skär i klyftor. Ansa morot och potatis (skalning är valfritt) och skär båda i 3 cm stora bitar. Grovhacka salviabladen (kasta stjälken).
Placera rödlök, äpple, morot, potatis och salvia på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja* och krydda med salt* och peppar*. Blanda och sprid sedan ut grönsakerna (och äpple) jämnt över plåten. Rosta på översta hyllan i ugnen, ca 20 min.
Skiva lök tunt. Hetta upp smör* på en stekpanna på medelvärme i ca 5 min. Tillsätt balsamvinäger, socker* och vatten* (se mängd i ingredienslistan). Låt sjuda i 10-15 min. Krydda med salt* och peppar*. Rör om och håll sedan varm på låg värme - detta är din relish.
Ta ut bakplåten efter 20 min i ugnen. Vänd grönsaker och äpple och nästla in korvarna [1/2 paket, 2 pers] bland dem. Sätt tillbaka plåten i ugnen och fortsätt rosta tills allt är gyllenbrunt och genomstekt, ca 10 min.
Ta ut bakplåten igen och strö spenat över grönsakerna och korvarna. Sätt tillbaka i ugnen i 1 min - spenaten kommer att slokna.
Ta ut plåten och rör om spenaten på plåten så att den riktigt sloknar. Servera de rostade grönsakerna och korvarna på tallrikar. Toppa med din lökrelish.