.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Spaghetti
1
Gröna linser
2
Ay Cajun-ba
½
Zucchini
Oregano
20
Mandlar
(Innehåller Nötter)
300
Tomatsås
1
Torkad oregano
1
Lök
20
Pecorino Romano ost
1
Tomatpuré
2
Vitlöksklyfta
1
Basilika
2
Vatten
Koka upp en kastrull med välsaltat vatten*. Finhacka lök och vitlök. Grovhacka mandlar. Tärna zucchini [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar. Skölj linser i en sil.
Hetta upp en torr stekpanna på medelhög värme. Fräs cajun kryddmixen i några sekunder och tillsätt sedan en skvätt olja*. Tillsätt lök, vitlök och mandlar. Fräs i 2 min. Häll i zucchini och fräs i ytterligare 3-4 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Tillsätt oregano, tomatpuré, linser, tomatsås och vatten* (se ingredienslistan). Låt såsen sjuda i 10 min. Smaksätt med salt* och peppar*. TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.
Lägg i spaghettin i kastrullen med kokande vatten. Låt koka i 10 min, eller tills ‘al dente’. Häll av pastan i ett durkslag och häll den sedan tillbaka i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.
Riv pecorino. Plocka basilikablad till servering (kasta stjälkarna).
Servera spaghettin i djupa tallrikar. Toppa med bolognese, pecorino och basilikablad.