Alla älskar pizza, och som tur är så behöver man aldrig tröttna på pizza, eftersom man kan variera dem så mycket. Här bjuder vi på en superspännande bön-naanizza med cannellinibönor, körsbärstomater och karamelliserad rödlök. Vi toppar våra naanizza med färsk basilika och serverar dem med en fräsch rucolasallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Cannelinibönor
2 st
Vitlöksklyfta
125 g
Körsbärstomater
½ st
Ekologisk citron
1 portionspåse
Basilika
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
2 st
Naanbröd
50 g
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
1 st
Rödlök
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Päron
40 g
Rucola
10 g
Solroskärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
½ msk
Olivolja (steg 4)
1.5 tsk
Socker (steg 4)
2 msk
Vatten (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 2)
2 msk
Vatten* (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
1 tsk
Socker (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 5)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skölj cannellinibönor i en sil under kallt vatten. Finhacka eller pressa vitlök. Halvera citron och körsbärstomater. Skölj rucola.
Mosa bönor och vatten* [2 msk | 4 msk] mjuka med en gaffel i en medelstor skål. Rör i vitlök, olivolja* [1 msk | 2 msk], salt* [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa peppar* och hälften av osten.
Placera naanbröd på en plåt med bakplåtspapper. Bre bönmix på bröd, strö över mozzarella, och toppa med körsbärstomater. Baka naanizza i ugnen i 10-12 min, eller tills degen är gyllene och osten börjar att få färg. TIPS: Håll öga med naanizza, de kan lätt brännas vid.
Skär rödlök i tunna skivor. Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek rödlök under omrörning i 5-6 min, tills mjuk. Rör i balsamvinäger, vatten* [2 msk | 4 msk], socker* [11/2 tsk | 3 tsk], en nypa salt*. Sjud i ytterligare 3-5 min, eller tills lätt karamelliserad.
Vispa ihop citronjuice [1 tsk | 2 tsk], socker* [1 tsk | 2 tsk], olivolja* [1 msk | 2 msk] och en nypa salt*. Smaka eventuellt av med mer citronjuice. Kärna ur och skiva päron tunt. Blanda rucola och päron med vinägretten precis innan servering. Toppa salladen med solrosfrön [1/2 paket, 2P] och resterande ost.
Ta ut bön-naanizza från ugnen och toppa den med karamelliserad lök. Toppa med rivna basilikablad, skär bön-naanizza i skivor och lägg upp på tallrikar. Servera med päron- och rucolasallad.