Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Vi hoppas att ni är hungriga, ikväll ska vi nämligen laga underbar mysmat med massor av spännande ingredienser. Vi steker vegofärs och paprika, och smaksätter med Tex-Mex kryddor. Vi bygger vår vegetariska burritobowl med bulgur, spetskål, limedressing, och en ljuvlig salsa med tomater, salladslök och lime.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5 g
Tex-Mex
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1 st
Paprika
2 st
Tomat
1 st
Salladslök
1 st
Lime
160 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
½ burk
Tomatpuré
200 g
Spetskål
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 g
Chiliflakes
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
2.5 dl
Vatten (steg 1)
2 msk
Vatten (steg 3)
½ tsk
Socker (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 41/2 dl].
Tillsätt bulgur, grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka under lock på medellåg värme i 9-10 min eller tills "al dente".
Medan bulgurn kokar, skär paprika och tomat i 2 cm stora bitar.
Skär salladslök i tunna skivor.
Skär lime i klyftor.
Skär spetskål i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek paprika i 2-3 min.
Tillsätt vegofärs och stek tills gyllene, 4-5 min.
Tillsätt Tex-Mex, tomatpuré [½ burk, 2P], hälften av chiliflakes, Ay Cajun-ba, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vatten [2 msk | 4 msk]. Stek i ytterligare 2 min.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Blanda tomat, salladslök, en generös skvätt limesaft, socker [½ tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Blanda gräddfil, en skvätt limejuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.
Blanda spetskål, limedressing [1 msk | 2 msk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Lägg upp bulgur i skålar.
Toppa med spetskål, vegofärs, salsa och limedressing.
Strö över resterande chiliflakes.