.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Paprika
150
Portabello
1
Vitlöksklyfta
1
Rödlök
1
Tomat
1
Röd chili
3
Tex-Mex
1
Röd paprika
1
Lime
75
Crème fraiche
8
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
Sätt ugnen på 200°C, över- och undervärme. Skala vitlök och rödlök. Kvarta rödlök. Halvera tomat och skär bort stjälken. Dela chili på längden och ta bort frön.
Sprid ut tomat- och chilihalvor i en ugnsform vända nedåt. Lägg till rödlöksklyftor och hel vitlök. Ringla över en skvätt olja* och krydda med Hello Mexico kryddmix, en nypa salt* och peppar*. Baka grönsakerna i 15 min på mellersta hyllan i ugnen. Ändra till grillfunktion på ugnen de sista 5 min.
Halvera paprika och ta bort kärnhus. Skär både paprika och portobello i tunna skivor. Sprid ut skivorna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja* och krydda med salt* och peppar*. Låt baka i 18-20 min. VIKTIGT: Glöm inte att ändra tillbaka till över- och undervärme när formen med tomater är färdig.
Blanda grönsakerna från ugnsformen i en mixer tills det blir en jämn puré. Tips: 1) Häll i en skvätt vatten om puréen blir för tjock. 2) Om du inte har en mixer kan du finhacka grönsakerna när de kallnat och blanda dem tillsammans i en skål.
Skär lime i klyftor. Blanda crème fraîche [1/2 burk, 2 pers] i en skål med en skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar* efter smak. Värm tortillabröd i ugnen i 1-2 min.
Lägg tortillabröd på tallriken och bre på tomatpuréen. Fyll tortillan med paprika- och svampskivor och toppa med limedressing och riven mozzarella [1/2 påse, 2 pers]. För mer syrlighet kan du pressa en extra skvätt limejuice.