Känn de varma fläktarna från den hawaiiska vulkanen Kilauea och förbered dig på ett kulinariskt utbrott när du sätter tänderna i vår vegetariska poké bowl. Med ugnsbakade kryddiga bönor och stingande chilidressing förvandlas munnen för ett ögonblick till lava - bara för att snabbt kylas ner när den friska mangon kommer till undsättning.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Svarta bönor
8
Panamat
½
Mango
1
Avokado
1
Morot
1
Gurka, piccolo
1
Lime
½
Chiliflakes
75
Gräddfil
12.5
Ketchup
100
Basmatiris
Gurka
1
Vitlöksklyfta
1.33
Smör
3
Vatten
Sätt ugnen på 200°C. Skala och pressa vitlök. Smält smör* tillsammans med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Tillsätt vitlök och fräs i 1-2 minuter. Häll i kallt vatten* (se ingredienslistan), basmatiris och en nypa salt* i kastrullen. Koka upp vattnet, sätt på locket och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda i 10 min. Ta sedan kastrullen av värme och låt stå under lock i 10 minuter till, eller tills vattnet har absorberats.
Skölj bönorna i en sil under kallt vatten. Blanda bönorna tillsammans med Central American Style kryddmix (stark!), en generös nypa salt* och en skvätt olivolja* på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen tills krispiga, 8-10 min.
Skala och finhacka mango [1/2 st, 2 pers]. Grovhacka avokado.
Skala och strimla sedan morot i långa remsor. Grovhacka gurka. Dela lime i klyftor.
Blanda gräddfil, ketchup, en liten nypa chili flakes (stark!) och en skvätt limejuice i en skål. Smaksätt dressingen därefter med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Vi rekommenderar att du kryddar försiktigt med chilin då den är väldigt stark.
Lägg upp riset i skålar. Toppa prydligt med krispiga bönor, avokado, mango, gurka och morotsremsor i var sitt hörn. Avsluta med att ringla över chilidressing.