Har ni än en gång valt en av våra mexikanska recept? Vi lovar att ni inte blir besvikna, för i kväll bjuder vi på en fajitafest med massor av spännande ingredienser. Vi rostar morot, paprika och rödlök med ljuvliga mexikanska kryddor. Samtidigt gör vi en krispig coleslaw med lime och rädisor, och steker panerad ostronskivling. Vi toppar våra fajitas med rökt paprikamajonnäs, och så är maten färdig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 g
Rökt paprikapulver
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)
1 st
Lime
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
75 g
Rädisor
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
10 g
Tex-Mex
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Rödlök
1 st
Paprika
1 st
Morot
100 g
Ostronskivling
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till slaw
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 msk
Vatten till dressing
Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).
Skär morot i (oskalad) i 2 cm stavar.
Skär paprika i 2 cm strimlor.
Skär rödlök i 2 cm klyftor.
Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Tex-Mex, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 15–20 min, tills mjuka.
Under tiden, skär rädisor i tunna skivor.
Skär lime i klyftor.
Blanda kål, salt och en generös skvätt limesaft i en skål.
Massera kålen i 30 sek, och rör sen i rädisor. Ställ åt sidan.
Riv försiktigt svamp i 2 cm tunna strimlor.
Blanda vetemjöl och salt i en liten skål. Rör i svamp och se till att den är täckt.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek svamp (låt extra panering vara kvar i skålen) i 4–5 min, tills krispig och gyllene.
Lägg över till en tallrik med hushållspapper. Strö över Ay Cajun-ba och en nypa salt, och vänd försiktigt.
TIPS: Stek svamp i omgångar vid behov.
Under tiden, värm tortillas täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Blanda srirachamajonnäs, rökt paprikapulver och vatten i en liten skål.
Fyll tortillas med coleslaw, rostade grönsaker och ostronskivling.
Toppa med rökt paprikamajonnäs och servera med resterande limeklyftor.