Vegetariska tacos på vegobitar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetariska tacos på vegobitar

Vegetariska tacos på vegobitar

med karamelliserad lök och avokadocrema

Är ni en familj som älskar tacos? Då är det kanske på tiden att ni provar en ny variant. Det hjälper vi gärna med, vi har nämligen skapat ett fantastiskt recept med vegetariska tacos på vegobitar. Vi bygger våra tacos med mjuka tortillas, stekta vegobitar, karamelliserad rödlök, sallad, tomat och en ljuvlig avokadocrema.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Sulfiter
Gluten
Vete
Korn
Ägg
Soja
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Rödlök

2 st

Vitlöksklyfta

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

½ g

Torkad oregano

240 g

Pulled beans

(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)

½ st

Citron

1 st

Avokado

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

1 st

Tomat

1 st

Sallad

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 2)

2 msk

Vatten* (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3735 kJ
Energi (kcal)893 kcal
Fett39.4 g
varav mättat6.5 g
Kolhydrater81.5 g
varav socker14.2 g
Protein42.3 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Skär rödlök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök. 

Karamellisera lök
2

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek lök i 5–6 min, tills mjuk.

Rör i balsamvinäger, vatten [2 msk I 4 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt.

Stek tills löken har karamelliserats, 3–5 min. Lägg över till en skål. 

Marinera pulled beans
3

Under tiden, blanda oregano [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa peppar, vitlök och en skvätt olivolja i en medelstor skål.

Vänd pulled beans i marinaden och ställ åt sidan.

Gör avokadocrema
4

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Halvera avokado, kärna ur och gröp ur med en sked.

Mosa avokado, majonnäs, en skvätt citronsaft, en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Stek pulled beans
5

Hetta upp en ny skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme.

Stek pulled beans i 3–4 min, eller tills brynt.

Under tiden, värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Finhacka tomat.

Riv salladsblad i stora bitar.

Servera
6

Fyll tortillas med pulled beans, salladsblad, karamelliserad lök och tomat.

Ringla över avokadocrema och servera med resterande citronklyftor.