Här kommer ett nytt recept att krydda upp fredagstacosen med! Vi håller det enkelt med lättlagade råvaror och går all in på läckra smaker och textur. Fyll dina varma tortillas med köttfärs stekt i smakintensiv asiatisk marinad och slår på stort med riven morot, sallad och knapriga jordnötter. Den sista och avgörande touchen får du genom stingande chili, fräsch mynta och mumsig dressing gjord på majonnäs. Grymt gott!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lime
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)
½ st
Röd chili
2 st
Vitlöksklyfta
225 g
Nötfärs
1 portionspåse
Mynta
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
2 tsk
Ingefära
60 g
Salladsmix
1 st
Morot, Julienne
½ dl
Vatten till sås
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Riv ingefära (oskalad) fint och riv (eller pressa) vitlök fint.
Halvera chili på längden, kärna ur och skär i tunna skivor.
Skär lime i klyftor.
Grovhacka myntablad och jordnötter.
Skölj salladsmix.
Blanda vitlök, ingefära, sojasås, vatten och en skvätt limesaft i en liten skål.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek nötfärs med salt i 3–4 min, tills brynt.
Tillsätt marinad och sjud i 2–3 min, tills tjocknad och väldoftande.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Under tiden, värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Fyll tortillas med köttfärs, sallad och morot.
Toppa med asiatisk majonnäs, mynta, chili och jordnötter.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.