Till kvällens välsmakande vegetariska middag har vi hämtat inspiration från Vietnam. Vi lagar vegobullar som vi serverar med färsk morot och gurka på en bädd av salladsblad och udonnudlar som vi vänder med soja, vitlök, sweet chilisås och lime. Vi toppar rätten med färsk mynta och koriander och serverar den med en sataydipp med knapriga jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
160 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
4 g
Panamat
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
75 g
Udonnudlar
(Innehåller Gluten, Vete)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Vitlöksklyfta
40 g
Sweet chilisås
1 st
Gurka
1 st
Morot
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
½ st
Lime
1 portionspåse
Mynta & koriander
1 st
Sallad
100 g
Sataysås
(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)
2 st
Ägg (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 6)
¼ tsk
Salt (steg 6)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär gurka i tunna stavar.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Blanda vegofärs, Panamat, ägg [2 st | 4 st], panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.
Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (4 per person) och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Tillaga i ugnen i 10–12 min, eller tills lätt gyllenbruna.
TIPS: Färsen är ganska våt, så krama vegobullarna försiktigt för att få dem att hålla formen.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda sojasås, vitlök, sweet chilisås, limesaft [1/2 msk | 1 msk] och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Under tiden, koka nudlar [1/2 paket, 2P] i 4–6 min, eller tills mjuka.
Häll av vattnet och vänd med sojablandning i kastrullen.
Ansa sallad och separera salladsbladen.
Grovhacka jordnötter.
Blanda jordnötter och sataysås i en liten skål.
Lägg upp sallad på tallrikar och toppa med nudlar, vegobullar, morot och gurka.
Ringla över olja [1 msk | 2 msk] och strö över salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Riv över örter och servera med sataydipp.