Vietnamesiska vegobullar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesiska vegobullar

Vietnamesiska vegobullar

med grönsallad och knaprig sataydipp

Till kvällens välsmakande vegetariska middag har vi hämtat inspiration från Vietnam. Vi lagar vegobullar som vi serverar med färsk morot och gurka på en bädd av salladsblad och udonnudlar som vi vänder med soja, vitlök, sweet chilisås och lime. Vi toppar rätten med färsk mynta och koriander och serverar den med en sataydipp med knapriga jordnötter.

Taggar:
Vegetarisk
Mjölkfri
Plantbaserat
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Vete
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

4 g

Panamat

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

75 g

Udonnudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

40 g

Sweet chilisås

1 st

Gurka

1 st

Morot

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

½ st

Lime

1 portionspåse

Mynta & koriander

1 st

Sallad

100 g

Sataysås

(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 6)

¼ tsk

Salt (steg 6)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3034 kJ
Energi (kcal)725 kcal
Fett31.2 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater73.4 g
varav socker27.5 g
Protein35.7 g
Salt6 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär gurka i tunna stavar. 

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Rulla vegobullar
2

Blanda vegofärs, Panamat, ägg [2 st | 4 st], panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.

Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (4 per person) och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Tillaga i ugnen i 10–12 min, eller tills lätt gyllenbruna.

TIPS: Färsen är ganska våt, så krama vegobullarna försiktigt för att få dem att hålla formen.

Blanda sås
3

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda sojasås, vitlök, sweet chilisås, limesaft [1/2 msk | 1 msk] och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Koka nudlar
4

Under tiden, koka nudlar [1/2 paket, 2P] i 4–6 min, eller tills mjuka.

Häll av vattnet och vänd med sojablandning i kastrullen.

Förbered sallad och sataydipp
5

Ansa sallad och separera salladsbladen.

Grovhacka jordnötter.

Blanda jordnötter och sataysås i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp sallad på tallrikar och toppa med nudlar, vegobullar, morot och gurka.

Ringla över olja [1 msk | 2 msk] och strö över salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Riv över örter och servera med sataydipp.