Kött, potatis och grönsaker. Så enkelt kan det vara, och så enkelt är det när vi ska laga mat ikväll. Vi steker fläskkotletter, tills de är gyllene och perfekt krispiga. Samtidigt kokar vi potatis, som vi sen blandar med basilika och smör, och rostar broccoli & morötter. Vi toppar med krämig aioli, och så är maten klar att serveras!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Vitlöksflörter
250
Broccoli
400
Småpotatis
1
Basilika
250
Skivad fläskkotlett
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Morot
2
Smör (steg 5)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Ta ut smör* från kylskåpet. Lägg ner potatis i en kastrull med kallt, saltat vatten* och koka upp. Koka i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet, lägg tillbaka potatis i kastrullen och sätt åt sidan under lock.
Skär broccoli i 2 cm buketter. Skiva morot tunt. Fördela broccoli och morot på varsin sida av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Placera i mitten av ugnen och rosta i 10-12 min, eller tills mjuka och genomstekta.
Blanda Vitlöksflörter med en generös skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt fläskkotletter och marinera.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kotletter och stek i 30 s-1 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Finhacka basilika. Blanda smöret* [2 msk | 4 msk], basilika, en nypa salt* och peppar* i en skål.
Servera kotletter på tallrikar med potatis, basilikasmör, rostade grönsaker och aioli.