Kött, potatis och grönsaker. Så enkelt kan det vara, och så enkelt är det när vi ska laga mat ikväll. Vi steker fläskytterfilé, tills den är gyllene och perfekt krispig. Samtidigt kokar vi potatis, som vi sen blandar med basilika och smör, och rostar broccoli & morötter. Vi toppar med krämig aioli, och så är maten klar att serveras!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Vitlöksflörter
250
Broccoli
400
Småpotatis
1
Basilika
300
Fläskytterfilé
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Morot
2
Smör (steg 5)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Krydda kött med Vitlöksflörter och en nypa salt*. Bryn det i 1-2 min per sida. Placera kött på en plåt med bakplåtspapper, och rosta överst i ugnen i 12-13 min. Ta ut köttet och låt det vila under folie tills servering.
Ta ut smör* från kylskåpet. Lägg ner potatis i en kastrull med kallt, saltat* vatten* och koka upp. Koka i 15 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet, lägg tillbaka potatis i kastrullen och sätt åt sidan under lock.
Skär broccoli i 2 cm buketter. Skiva morot tunt.
Fördela broccoli och morot på var sin sida av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Placera i mitten av ugnen och rosta i 10-12 min, eller tills mjuka och genomstekta.
Finhacka basilika. Blanda smör* [2 msk | 4 msk], basilika, en nypa salt* och peppar* i en skål. Skär kött i 2 cm skivor.
Lägg upp fläskytterfilé, potatis, basilikasmör och rostade grönsaker på tallrikar. Servera med aioli vid sidan av.