Vitlökspanerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vitlökspanerad kyckling

Vitlökspanerad kyckling

med citronpotatis och karamelliserad lök

Det finns en anledning till att vi återkommer till frasigt panerad kyckling igen och igen - det är ju så dundrans gott! I detta recept smaksätter du paneringen med aromatisk vitlök och gräslök och den kokta potatisen får utsökt smak med smör och citron. Till detta serveras syndigt god karamelliserad lök och en fräsch päronsallad som ger en klockren balans till rätten.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Barnvänlig
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

50

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Vitlöksklyfta

1

Gräslök

15

Balsamvinäger

70

Rucola

1

Citron

1

Rödlök

1

Päron

300

Kycklingbröstfilé

Ingår inte i din leverans

Smör (steg 3)

½

Vatten (steg 4)

1

Socker (steg 4)

1

Ägg (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)583 kcal
Energi (kJ)2439 kJ
Fett8.76 g
varav mättat2.5 g
Kolhydrater76.9 g
varav socker14.3 g
Protein47.35 g
Salt0.5 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Skär potatis i kvartar. Skiva rödlök och päron tunt. Riv eller pressa vitlök. Finhacka gräslök. Dela citron i klyftor. Skölj rucola.

Panera kyckling
2

Lägg kyckling i en plastpåse och banka den med en köttmallet eller kastrull tills den har en jämn tjocklek på 2 cm. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en djup tallrik. Blanda panko, vitlök, hälften av gräslöken, en generös nypa salt* och peppar* i en annan tallrik. Vänd kyckling först i ägg* och sedan i pankomixen. Se till att den är helt täckt. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.

Koka potatis
3

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Lägg i potatis och låt koka i 15-20 min tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Tillsätt en klick smör* och resterande gräslök. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Karamellisera lök
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök i 2-3 min. Tillsätt balsamvinäger, socker* [1 tsk | 2 tsk] och vatten* [1/2 msk | 1 msk]. Koka under konstant omrörning tills vätskan har reducerats och löken har karamelliserats, 3-4 min. För över till en skål och täck med folie.

Stek kyckling
5

Torka ur pannan med hushållspapper. Hetta upp en generös skvätt olja* på medelhög värme - oljan ska täcka basen. När oljan är varm, stek kycklingen i 5-6 min per sida tills genomstekt. Tillsätt mer olja* vid behov. För över kycklingen på en ren tallrik klädd med hushållspapper. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Servera
6

Blanda päron, rucola, lite citronjuice, lite olivolja, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Fördela salladen, citronpotatis och vitlökspanerad kyckling mellan era tallrikar. Toppa med karamelliserad lök.