På med förklädet och woka loss, och middagen står på bordet redan efter 30 minuter. Du tar din grönsakswok till nya höjder med en läcker stir-frysås som gifter sig fint med aromatiskt vitlöksris. Toppa med färska örter och en trevlig skvätt limejuice, och på ett kick har du en syndigt god middag som du komma drömma om länge framöver.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
60
Spenat
100
Basmati vildris
1
Vitlöksklyfta
1
Mynta & koriander
1
Zucchini, Rund
1
Röd paprika
150
Portabello
1
Lime
75
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
20
Jordnötter
Smör
2.5
Vatten
Finhacka vitlök. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1 min. Tillsätt vildris och vatten* (se ingredienslistan) och koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värmen, behåll locket på och ställ åt sidan 12 min, eller tills servering.
Grovhacka mynta- och korianderblad (kasta stjälkarna). Skär zucchini i 3 cm stora bitar. Kärna ur och skär paprika i tunna skivor. Skiva portobello tunt. Grovhacka jordnötterna. Dela lime i klyftor.
Blanda den asiatiska woksåsen med vatten* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers] i en liten skål.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Woka zucchini, paprika och svamp tillsammans med en nypa salt* i 3-4 min, eller tills grönsakerna börjar mjukna.
Tillsätt woksåsen och spenaten och fräs i ca 1 min, eller tills allt är genomvarmt och spenaten har sloknat.
Fördela vitlöksriset mellan era tallrikar och toppa med wokade grönsaker. Garnera med koriander och mynta och servera med limeklyftor vid sidan av.