Wraps på vegostrimlor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wraps på vegostrimlor

Wraps på vegostrimlor

med za'atar-pommes och srirachamajonnäs

Shawarmarullen är en take away-favorit för många, och i kväll serverar vi vår egen hemlagade vegovariant på denna klassiker. Vi steker vegostrimlor i kryddblandningen Panamat och serverar i varma tortillas med en sallad som får smak av syltad rödlök och srirachamajonnäs. Za'atar-kryddade pommes blir ett perfekt tillbehör.

Taggar:
Vegetarisk
Plantbaserat
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Sesam
Soja
Senap
Havre

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Panamat

2 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

500 g

Potatis

150 g

Strimlad salladsmix

4 g

Za'atar

(Innehåller Sesam)

100 g

Vegansk srirachamajonnäs

½ st

Rödlök

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ tsk

Salt till inläggning

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4181 kJ
Energi (kcal)999 kcal
Fett59.4 g
varav mättat54.6 g
Kolhydrater87 g
varav socker9.2 g
Protein27.8 g
Salt6.1 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt, za'atar och en nypa peppar.

Rosta i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Sylta lök
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Blanda lök, salt och tillräckligt med vatten för att täcka lök i en liten skål. Ställ åt sidan.

Stek vegansk kebab
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 6 min av potatisens tillagningstid.

Stek vegansk kebab med Panamat och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt.

Värm tortillas
4

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Blanda sallad
5

Häll av lag från lök precis innan servering.

Blanda hälften av srirachamajonnäs, salladsmix, lök och salt i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg vegansk kebab och sallad i mitten på varje tortilla.

Vik in ändarna och rulla ihop till en burrito.

Servera med pommes och resterande srirachamajonnäs.