Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga. Hallon och citron är en klassisk kombination som de flesta älskar. Vi gräddar vår färdiga kakmix med hallonsylt och toppar den med en syrlig glasyr gjord av citronsaft och florsocker. Sedan dekorerar vi med citronskivor och hackade pistagenötter, och så är den vackra och ytterst välsmakande kakan redo att avnjutas.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
600 g
Sockerkaksmix
(Innehåller Vete, Mandel, Ägg, Gluten, Mjölk, Nötter Kan innehålla Soja, Senap)
100 g
Florsocker
(Kan innehålla Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)
100 g
Hallonsylt
2 st
Citron
30 g
Pistagenötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).
Häll hälften av kakmixen i en avlång bakform med bakplåtspapper.
Toppa med hälften av hallonsylten och resterande mix och fördela med en slickepott.
Grädda i ugnen i 30–35 min.
TIPS: 1) Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den ska användas. 2) Använd en provsticka för att se om kakan är färdig, om stickan är torr är kakan färdig.
Skär ändarna av en citron, skala resten och skär i tunna skivor.
Halvera den andra citronen.
Blanda florsocker och citronsaft [2 msk] i en liten skål.
Grovhacka pistagenötter.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om glasyren är för tjock.
Låt kakan svalna innan servering.
Bre glasyr på kakan och dekorera med citronskivor och pistagenötter.