Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser till 2 portioner ingår. Tahini är gjord av sesamfrön och är en viktig ingrediens i hummus. Den kan dock användas till mycket annat – här lagar vi en enkel sidorätt där vi blandar vi den med yoghurt, salt och socker och serverar som dipp till rostad broccolini, rostad mandel och brynt citron.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Broccolini
150 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
25 g
Tahini
(Innehåller Sesam)
1 st
Citron
40 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
1 st
Vitlöksklyfta
¼ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 3)
½ tsk
Socker (steg 3)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Finhacka eller pressa vitlök.
Placera broccolini på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, vitlök, salt [1/4 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 10–12 min, tills mjuk.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta mandlar i 3–4 min, tills gyllene. Grovhacka när de har svalnat.
Halvera citron.
Hetta upp samma stekpanna på hög värme. Stek citron med skärsidan nedåt i 2–3 min, tills karamelliserad.
Blanda tahini, yoghurt, salt [1/4 tsk] och socker [1/2 tsk] i en liten skål.
Lägg upp tahiniyoghurt på en tallrik och toppa med broccolini, mandel och en skvätt citronsaft.