Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 portioner ingår. Njut av tid med familjen i helgen över en hemlagad brunch med massor av choklad. Vi gör spröd toast som vi toppar med avokadomos med citron och granatäpple. Och så gör vi pannkakor med chokladknappar som vi toppar med ricotta, citronsirap och kokos. Vi skämmer även bort familjen med stracciatellayoghurt toppad med hasselnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Avokado
1 st
Citron
1 st
Granatäpple
1 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
400 g
Pannkaksmix
(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)
300 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
200 g
Mjölkchokladknappar
(Innehåller Mjölk, Soja Kan innehålla Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Gluten, Vete, Korn, Råg, Jordnötter)
200 g
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
100 g
Sirap
40 g
Hasselnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)
15 g
Riven kokos
(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
5 dl
Vatten (steg 1)
2 msk
Smör (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 200°C/180°C (varmluft).
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta kokos i 2-3 min, tills lätt bryntl. Ställ åt sidan i en skål.
Krossa hasselnötter direkt i påsen med en kavel, tills grovt krossade. Rosta hasselnötter i 3-4 min, tills gyllene.
Vispa ihop vatten, pannkaksmix och hälften av chokladknapparna i en stor skål tills slätt.
Smält smör i en stekpanna på medelhög värme.
Häll ut smet till 8-10 cm stora pannkakor i stekpannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Upprepa med resterande smet.
TIPS: Använd mer smör vid behov. Håll pannkakorna varma i ugnen tills.
Skär bröd i 1,5 cm skivor och placera på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över olivolja, krydda med en nypa salt, och baka i ugnen i 6-8 min, tills spröda.
Halvera citron [½ st].
Hetta upp sirap och citronsaft [1 msk] i en liten kastrull på medelhög värme.
Sjud i 8-10 min, rör då och då. Stäng av värmen och täck med lock fram tills servering.
Vispa ricotta och citronsaft [1 msk] i en medelstor skål i 30 sek, tills slätt och fluffigt.
Under tiden, halvera och kärna ur avokado och gröp ur den med en sked.
Mosa avokado, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Bre avokadomos på bröd, og krydda med en nypa peppar.
Skala apelsin, ta bort de vita hinnorna och tärna den i 1 cm stora bitar.
Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela den på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa! - Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till avokadomoset.
Placera resterande chokladknappar i en medelstor skål. Värm i 20 sek i taget i mikrovågsugn, rör om mellan varje gång, tills chokladen smält. Blanda yoghurt och choklad i en stor skål. Häll upp yoghurt i glas och toppa med hasselnötter.
Toppa avokadotoast med granatäpple. Lägg upp pannkakor på tallrikar och toppa med ricotta, citronsirap och kokos.