Chokladmuffins med ganache
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chokladmuffins med ganache

Chokladmuffins med ganache

6–8 portioner | & karamelliserade hasselnötter

Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga. Vi gissar på att ni älskar choklad, och den har vi verkligen inte snålat med i detta fantastiska recept! Vi bakar chokladmuffins som vi toppar med ganache gjord på grädde och chokladknappar. Till sist strör vi över krispiga karamelliserade hasselnötter, och så kan chokladfesten börja.

Allergener:
Gluten
Mjölk
Vete
Ägg
Soja
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

600 g

Chokladkaksmix

(Innehåller Gluten, Mjölk, Vete, Ägg Kan innehålla Senap, Soja)

100 g

Mjölkchokladknappar

(Innehåller Mjölk, Soja Kan innehålla Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Gluten, Vete, Korn, Råg, Jordnötter)

80 g

Hasselnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2 tsk

Socker (steg 3)

2 msk

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)7859 kJ
Energi (kcal)1878 kcal
Fett110.2 g
varav mättat40.5 g
Kolhydrater193.2 g
varav socker35 g
Protein28.4 g
Salt2.3 g

Köksredskap

Ugnsform
Large Frying Pan

Instruktioner

Grädda muffins
1

Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).

Placera ut 12 pappersformar i en muffinsform eller på en plåt.

Fördela kaksmet i formarna.

Grädda muffins i mitten av ugnen i 18–22 min, eller tills gyllenbruna.

TIPS: 1) Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den ska användas. 2) Om du inte har pappersformar kan du smöra muffinsformen med 2 msk rumsvarmt smör. 3) Använd en provsticka för att se om muffins är färdiga, om stickan är torr är de färdiga.  

Gör ganache
2

Under tiden, värm matlagningsgrädde i en liten kastrull på medelvärme i 1–2 min.

Lägg chokladknappar i en skål och häll grädde över. Vispa försiktigt tills ganachen är slät.

Täck skålen och låt stå i kylskåpet i 20–30 min. 

Karamellisera hasselnötter
3

Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelvärme.

Värm socker [2 msk], vatten [2 msk] och en nypa salt under omrörning tills karamelliserat, 4–5 min. Tillsätt hasselnötter och rör om i 2–3 min.

Fördela på ett bakplåtspapper och låt svalna helt.

TIPS: När du låter karamellen svalna håller den sig knaprig.

Servera
4

Lägg upp avsvalnade muffins på en tallrik och toppa med ganache.

Grovhacka hasselnötter och strö dem på muffinsen.