Krämig svampbruschetta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig svampbruschetta

Krämig svampbruschetta

2 portioner | med tryffelolja och persilja

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Antipasti är italienska smårätter, och en av de mest klassiska är bruschetta. I vår version rostar vi ciabatta och toppar med en krämig svampstuvning med grädde och vitlök. Vi toppar med tryffelolja och färsk persilja, och så har vi ett tillbehör som passar till nästan vad som helst!

Allergener:
Korn
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Ciabatta

(Innehåller Korn, Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

200 g

Champinjoner

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

8 ml

Tryffelolja

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Kruspersilja

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör till stekning

½ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2394 kJ
Energi (kcal)572 kcal
Fett25.5 g
varav mättat12.9 g
Kolhydrater69 g
varav socker8.3 g
Protein15.9 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka svamp.

Rosta bruschetta
2

Skär bröd i 1,5 cm tjocka skivor.

Placera bröd på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja och krydda med en nypa salt.

Rosta i mitten av ugnen i 6–8 min, tills spröda och gyllene.

Stek svamp
3

Under tiden, finhacka persilja (spara lite till garnering).

Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp i 3–4 min, tills brynta.

Tillsätt vitlök, matlagningsgrädde, salt och peppar.

Sjud i 3–5 min, eller tills grädden tjocknat, och rör i hackad persilja.

Servera
4

Toppa bruschetta med svamp.

Ringla över tryffelolja och garnera med persiljeblad.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image