Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Gyros är den grekiska versionen av kebab och spelar huvudrollen i dagens snabba och enkla lunch. Vår variant serveras i varma pitabröd och består av souvlakikryddad kyckling, tzatziki, gurka och tomat.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Pitabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 g
Souvlaki-kryddmix
1 st
Gurka
½ st
Vitlöksklyfta
1 st
Tomat
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
150 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
½ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 200 ºC/180 °C (varmluft).
Placera pitabröd direkt på gallret och baka i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
TIPS: Våra pitabröd kan ätas rätt ur påsen, men vi rekommenderar att rosta dem.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kyckling och krydda med souvlakikrydda och salt [1/2 tsk].
Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Riv eller pressa vitlök [1/2 klyfta] fint. Riv gurka [1/2 st] grovt och pressa ur så mycket vätska som möjligt i en ren handduk.
Blanda gurka, yoghurt, vitlök, salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en skål.
Skär resterande gurka i halvmånar och grovhacka tomat.
Skär en öppning i pitabröd och fyll dem med tzatziki, kyckling, gurka och tomat.