Grekiskinspirerade kycklinggyros
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekiskinspirerade kycklinggyros

Grekiskinspirerade kycklinggyros

2 portioner | med tzatziki och tomat

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Gyros är den grekiska versionen av kebab och spelar huvudrollen i dagens snabba och enkla lunch. Vår variant serveras i varma pitabröd och består av souvlakikryddad kyckling, tzatziki, gurka och tomat.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Pitabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 g

Souvlaki-kryddmix

1 st

Gurka

½ st

Vitlöksklyfta

1 st

Tomat

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

150 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2018 kJ
Energi (kcal)482 kcal
Fett13.6 g
varav mättat6.7 g
Kolhydrater43.7 g
varav socker10 g
Protein45.3 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Värm pitabröd
1

Värm ugnen till 200 ºC/180 °C (varmluft).

Placera pitabröd direkt på gallret och baka i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

TIPS: Våra pitabröd kan ätas rätt ur påsen, men vi rekommenderar att rosta dem.

Stek kyckling
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kyckling och krydda med souvlakikrydda och salt [1/2 tsk].

Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Gör tzatziki
3

Riv eller pressa vitlök [1/2 klyfta] fint. Riv gurka [1/2 st] grovt och pressa ur så mycket vätska som möjligt i en ren handduk.

Blanda gurka, yoghurt, vitlök, salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en skål.

Skär resterande gurka i halvmånar och grovhacka tomat.

Servera
4

Skär en öppning i pitabröd och fyll dem med tzatziki, kyckling, gurka och tomat.