Augusti hallon- och citron födelsedagskaka
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Augusti hallon- och citron födelsedagskaka

Augusti hallon- och citron födelsedagskaka

6–8 portioner | med citronglasyr & pistage

Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga. Hallon och citron är en klassisk kombination som de flesta älskar. Vi gräddar vår färdiga kakmix med hallonsylt och toppar den med en syrlig glasyr gjord av citronsaft och florsocker. Sedan dekorerar vi med citronskivor och hackade pistagenötter, och så är den vackra och ytterst välsmakande kakan redo att avnjutas.

Allergener:
Vete
Mandel
Ägg
Gluten
Mjölk
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

600 g

Sockerkaksmix

(Innehåller Vete, Mandel, Ägg, Gluten, Mjölk, Nötter Kan innehålla Soja, Senap)

100 g

Florsocker

(Kan innehålla Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)

100 g

Hallonsylt

2 st

Citron

30 g

Pistagenötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)6812 kJ
Energi (kcal)1628 kcal
Fett63 g
varav mättat15.3 g
Kolhydrater233.7 g
varav socker81.3 g
Protein21.3 g
Salt1.9 g

Köksredskap

Ugnsform

Instruktioner

Grädda kaka
1

Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).

Häll hälften av kakmixen i en avlång bakform med bakplåtspapper. Toppa med hallonsylt och resterande kakmix och fördela med en slickepott.

Grädda i ugnen i 30–35 min.

TIPS: 1) Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den ska användas. 2) Använd en provsticka för att se om kakan är färdig, om stickan är torr är kakan färdig.  

Förbered citron
2

Skär ändarna av en citron, skala resten och skär i tunna skivor.

Gör glasyr
3

Halvera den andra citronen.

Blanda florsocker och citronsaft [2 msk] i en liten skål.

Grovhacka pistagenötter.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om glasyren är för tjock.

Servera
4

Låt kakan svalna innan servering.

Bre glasyr på kakan och dekorera med citronskivor och pistagenötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image