Harissa-kryddad ugnsbakad kolja
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Harissa-kryddad ugnsbakad kolja

Harissa-kryddad ugnsbakad kolja

med rostade grönsaker och gräddfil

Dagens välsmakande fiskrätt är superenkel att svänga ihop eftersom de flesta ingredienserna sköter sig själva i ugnen. Vi rostar potatis, morot, paprika, lök och rädisor med rökt paprikapulver och ugnsbakar samtidigt harissakryddad kolja. Vi svänger också ihop en smakrik gremolata – en klassisk kryddblandning med vitlök, citron och färsk persilja – och serverar middagen med en klick svalkande gräddfil.

Allergener:
Mjölk
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

4 g

Rökt paprikapulver

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

75 g

Rädisor

1 st

Rödlök

1 st

Paprika

1 st

Morot

4 g

Harissakrydda

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Salt till grönsaker

2 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till fisk

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2555 kJ
Energi (kcal)611 kcal
Fett21.8 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater63.4 g
varav socker17.4 g
Protein38 g
Salt4.1 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad), morot (oskalad) och paprika i 2 cm stora bitar.

Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.

Halvera rädisor.

Rosta grönsaker
2

Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, rökt paprikapulver, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Gör gremolata
3

Finhacka persilja.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera citron.

Blanda persilja, vitlök, citronsaft, olivolja, salt och en generös nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Förbered fisk
4

Torka av fisk med hushållspapper.

Ringla över olivolja och krydda med harissa, salt och en nypa peppar.

Ugnsstek fisk
5

När det återstår 15 min av grönsakernas tillagningstid, placera fisk på grönsakerna och ringla över olivolja.

Tillaga i ugnen i 12–15 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker på tallrikar och toppa med fisk och gremolata.

Servera med en klick gräddfil.