Kokosglaserad chokladkaka
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kokosglaserad chokladkaka

Kokosglaserad chokladkaka

6–8 portioner | med valnötter

Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga! Kokos och choklad är en utsökt kombination, så vi förstår att du inte kan vänta med att sätta tänderna i den här saftiga kakan! Vi blandar kakmix med hackade valnötter och vispar ihop en glasyr med kokosmjölk och choklad. Till sist toppar vi hela härligheten med riven kokos.

Allergener:
Vete
Ägg
Gluten
Mjölk
Soja
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

600 g

Chokladkaksmix

(Innehåller Vete, Ägg, Gluten, Mjölk Kan innehålla Nötter, Soja, Senap)

100 ml

Kokosmjölk

100 g

Mjölkchokladknappar

(Innehåller Mjölk, Soja Kan innehålla Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Gluten, Vete, Korn, Råg, Jordnötter)

15 g

Riven kokos

(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

80 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)7724 kJ
Energi (kcal)1846 kcal
Fett108.6 g
varav mättat40.8 g
Kolhydrater186.2 g
varav socker120.5 g
Protein28.3 g
Salt2.2 g

Köksredskap

Ugnsform
Kastrull

Instruktioner

Blanda kaksmet
1

Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).

Hacka valnötter.

Blanda kakmix och valnötter i en skål.

Baka kaka
2

Häll smeten i en rund bakform (20–22 cm i diameter) med bakplåtspapper och platta till med en slickepott.

Baka i 30–35 min.

TIPS: Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den ska användas.

TIPS: Använd en provsticka för att se om kakan är färdig, om stickan är torr är kakan färdig.

Gör glasyr
3

Hetta upp kokosmjölk [1/2 paket] under omrörning i en liten kastrull på medelvärme i 2–3 min, tills det ångar om den.

Placera chokladknappar i en värmetålig skål och häll den varma kokosmjölken över.

Efter 1 min, tillsätt smör [1 msk] och vispa försiktigt tills ganachen är slät.

Låt ganachen vila, övertäckt, i kylskåpet tills kakan är färdig.

 

Servera
4

Låt kakan svalna före servering.

Toppa med kokosganache och riven kokos.