Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Panerad kyckling smakar fantastiskt och kan kombineras med många andra rätter, eller bara avnjutas som den är. Vi panerar kyckling, steker den krispig och gyllene, toppar den med kryddig BBQ-sås blandad med sriracha och serverar den med krämig aioli.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
60 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
280 g
Kycklinginnerfilé
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
10 g
Sriracha
1 st
Ägg (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Vatten (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 2)
Skär kyckling i 3 cm stora bitar. Vispa ägg [1 st] i en djup tallrik. Blanda panko och salt [1/4 tsk] i en ny djup tallrik.
Vänd kyckling i ägg och sen i panko. Lägg över på en tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, värm BBQ-sås, vatten [1 msk] och sriracha [1/2 påse] i en liten kastrull på medelvärme. Sjud i 2–3 min, tills genomvarmt.
TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp kyckling i en skål och ringla över BBQ-sås.
Servera med aioli.